Om John Iris

John Iris logo t-shirt

Ekologiska och rättvist producerade kläder.

Det går att köpa kläder utan att kompromissa med miljö, ekonomi, din egen och andras hälsa.

Vi tänkte - Varför inte blanda massor med bra saker till ett fantastiskt koncept? Så det var precis vad vi gjorde. 

Vi blandade schysst tillverkning, schysst material och schyssta motiv till schyssta priser.
- Vi kallar det schyssta kläder. Schysst va?

Kan det vara schysst för alla?

Under många år pratade bröderna Rist om att starta upp något som kunde förändra världen eller i alla fall påverka den i en hållbar riktning. John Iris startades och kan nu stolt erbjuda schyssta kläder.

Hos oss kan du köpa schyssta kläder utan att behöva kompromissa på bekostnad av miljö, arbetsmiljö, kvalitet och design. Här finns kläderna få trodde var möjliga att tillverka, men vi vet att det kan vara schysst hela vägen.

Ta ansvar

När du handlar hos oss visar du att du tar ansvar, inte bara för dig själv genom att välja snygga och schyssta kläder, utan också genom att bidra till bättre arbetsförhållanden och miljövänligare inriktning. Du visar att du bryr dig om mer än att bara ha snygga kläder.

Vår klädleverantör har flera certifieringar som säkrar både miljömål och arbetsmiljömål. Bland annat planterar de träd för att minska risken för jordskred och deras medarbetare har en levnadslön.

Varumärket

Företaget namngavs efter brödernas morföräldrar John och Iris för att hedra en långvarig kärlek och två underbara människor.

Vi menar att ekologiska och rättvist producerade kläder är den enda vägen att gå.

Våra kollektioner

JOHN-KOLLEKTIONEN

John-kollektionen är dedikerad till bröderna Rists bortgångne morfar. Han föddes i början av 1900-talet och arbetade som byggnadsingenjör. Hans skissblock har alltid varit fulla av fantastiska illustrationer och skisser. Kollektionen är till minnet av en underbar man.

I John-kollektionen ingår Clownen och Hunden o. nystanet.

JONATAN-KOLLEKTIONEN

Jonatan är den yngre brodern av bröderna Rist. Det är han som får ner alla våra tankar till motiv som vi sedan kan trycka på schyssta kläder. Utan honom hade ni alla gått runt med tomma t-shirts med en god tanke om ett läckert tryck. Kollektionen tar upp motiv som är värda att få en lång livstid.

I Jonatan-kollektionen ingår Kameran och Pick a Bob.

Kontakta oss

Är det något du funderar på?
Släng iväg ett mail med dina funderingar.

info@johniris.com